Process Engineering

[soliloquy id=”1496″]

 

Als proces ingenieur onderzoek je hoe van productie- processen te optimaliseren zodat je een zo groot mogelijke opbrengst krijgt met een zo laag mogelijke milieubelasting en verbruik van energie en grondstoffen. Hoewel afgestudeerden terecht kunnen in verschillende branches, ligt de nadruk van deze opleiding op de voor Suriname belangrijke industrie√ęn.

In het eerste jaar biedt het programma verscheidene modules uit de procestechniek en de chemie aan. Je leert standaard kwaliteitscontroles uit productie- processen uit te voeren; zijn de halffabricaten en producten daadwerkelijk gevormd? Reageert het systeem naar behoren op externe factoren zoals temperatuur en zuurtegraad?

In het tweede leerjaar biedt het programma modules aan uit de organische chemie, thermodynamica en vloeistofmechanica. Binnen deze modules worden tools aangereikt om processen uit de grote industrie te kunnen analyseren. De Associatie fase wordt afgesloten met een project waarbij je als engineering team een product, inclusief semi automatisch proces ontwikkeld. In het derde en vierde jaar vindt een verdieping van de thermodynamica en vloeistofmechanica plaats. Onderwerpen zoals warmte- en massa transport, reactiekinetiek, reactorkunde en biotechnologie komen aan bod. Verder wordt je met modulen zoals Engineering Management en Process Safety Control voorbereid om in een leidinggevende functie te kunnen werken.

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van het bachelorsdiploma kan de student werken als Proces Engineer in verschillende branches, waaronder:

  • Petrochemische industrie;
  • Goudindustrie;
  • Drinkwater voorziening;
  • Alcoholische drankenproductie;
  • Zeepfabrieken;
  • Plasticfabrieken;
  • Fabrieken in de voedselindustrie