Partners

Universiteit van Brasilia

De Universiteit van Brasília, UnB is een toonaangevende openbare federale universiteit in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Het werd opgericht in 1960 en wordt sindsdien consequent genoemd in de top vijf van Braziliaanse universiteiten en de top twintig van universiteiten in Zuid-Amerika.

Dr. Rudi van Els, is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Brasilia (UnB). Hij is momenteel verbonden als vaste docent aan de Faculty of Engineering-UnB en gastdocent bij de Vanguard School of Engineering.

Dr. Rudi van Els verzorgd ook trainingen voor onze studenten in meet-en regeltechniek. Tijdens de training leren de studenten om een Supervisory Control and Data Acquistion (SCADA) softwaresysteem te installeren en te onderhouden. Scada systemen worden in industriële toepassingen, zoals olieraffinaderijen, alcohol destillatie en waterzuivering- en distributie installaties gebruikt. De gebruikte software, ScadaBR is een in Brazilië ontwikkelde open-source applicatie. De beschikbaarheid van deze software, waarvoor er geen licentiekosten betaald hoeven te worden brengt Scada nu ook binnen het bereik van kleine Surinaamse industrieën.

Indiana University of Pennsylvania

Faculteitsleden van de Indiana University of Pennsylvania’s Department of Communication Disorders, Special Education, and Disability Services hebbben een curriculum gecreeërd dat kan worden gebruikt in het speciaal onderwijs van Vanguard Community College.

Lees hier meer over de samenwerking met de Indiana University of Pennsylvania (IUP).