Community College Nickerie

Vanuit onze missie om onderwijskansen te vergroten, hebben we een districtscommunity college opgezet in Nickerie. In 2022 zijn we gestart met het associate programma van de schoolof Education, gevolgd door het associate Programma van de school of engineering in 2023. Nickerie is het tweede district waar Vanguard Community College een onderwijscentrum heeft opgezet.

School of Education Associate Programma

De eerste twee jaar van ons programma vormen het Associate programma, waarin we 23 kernvakken aanbieden als stevige basis voor kennis in Speciaal Onderwijs, Schoolmanagement en Early Childhood Education. Het eerste jaar omvat een diversiteit aan modules, met extra aandacht voor differentiatie in de klas en op school. Na succesvolle afronding van dit jaar ontvangen studenten hun Propedeuse getuigschrift. Het tweede jaar sluiten we af met een boeiend onderzoeksproject binnen het eigen werkveld, waarna de student een diploma ontvangt dat gelijkstaat aan de Amerikaanse Associate Degree (AD).

School of Engineering Associate programma

De Engineering opleiding omvat twee jaar. In het eerste jaar worden basisprincipes van techniek, natuurwetenschappen, wiskunde, communicatie en projectmanagement behandeld, resulterend in een propedeusecertificaat bij succesvolle afronding. Het tweede jaar richt zich op het aanpakken van problemen binnen het vakgebied, met als beloning een Associate Diploma vergelijkbaar met diploma’s behaald in de VS of het Caribisch gebied.

Coordinator
Tiffany Moesnadi
Tel: +597 859-2462

Activiteiten kalender