Bachelor of Engineering

In het eerste jaar van de Engineering Programma’s komen vooral aspecten van engineering fundamentals, natuurwetenschap, wiskunde, communicatie en projectmanagement aan bod. Na succesvolle afronding ontvang je een propedeuse certificaat.

In het tweede jaar leer je vraagstukken benaderen vanuit je eigen vakgebied. Na succesvolle afronding ontvang je een Associate Diploma welke vergelijkbaar is met het Associate Degree van de VS en het Caraibisch gebied.

Na je associate fase kun je nog twee jaar verder studeren om de titel Bachelor of Engineering te behalen. In deze laatste twee jaar van de opleiding ligt de nadruk op de verdieping en vooral het toepassen van kennis en vaardigheden binnen je eigen vakgebied.

Engineering programma’s

  • Process Engineering
  • Computer Science & Engineering
  • Electrical Engineering
  • Mechanical Engineering

Toelatingseisen

Studenten die beschikken over een VWO-S met natuurkunde en scheikunde in het vakkenpakket, Havo-R of natin (Procestechniek, Chemisch analist, Hydro/ Metheo, Landmeetkunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Infrastructuur)-diploma kunnen, na het intakegesprek, instromen bij elke Engineering opleiding.

Heb jij een middelbare schooldiploma met een ander vakkenpakket? Bekijk hier de informatie over onze Technology programma’s.