Process Engineering

De Bachelor opleiding Process Engineering leidt studenten op tot breed inzetbare Process Engineers die zich onderscheiden van anderen door hun vernieuwende professionele en toonaangevende inzet. Het programma voorziet (toekomstige) engineers van de juiste kennis en vaardigheden voor het ontwerpen, analyseren, optimaliseren en beheren van industriële processen. Hoewel afgestudeerden terecht kunnen in verschillende branches, ligt de nadruk van deze opleiding op de olie- en goudindustrie.

 

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van het bachelorsdiploma kan de afgestudeerde werken als Process Engineer in verschillende branches, waaronder:

 • Petrochemische (aardolie) industrie;
 • Goudindustrie;
 • Zeepfabrieken;
 • Plasticfabrieken;
 • Fabrieken in de voedselindustrie.

De opleiding

De opleiding bestaat uit een Associates gedeelte van 1 – 2 jaar (afhankelijk van de vooropleiding) en een bachelorprogramma van 2 jaren. De modules kunnen worden ingedeeld in 3 categorieën:

 • Algemene modulen uit het Vanguard basiscurriculum
  Binnen alle opleiding is algemene vorming van grote waarde. Vanguard wil mensen opleiden die vanwege hun visie, passie en kritische kijk op zaken echt een verschil maken in de samenleving. Vakken als effectief studeren, persoonlijke effectiviteit, studieloopbaanbegeleiding en vormingsweekenden staan daarom standaard in het programma.
 • Algemene Engineering modulen
  Als (toekomstig) Engineer zul je te maken krijgen met complexe systemen. Met abstract denken kun je deze systemen makkelijk begrijpen. In het Associate programma van elke Engineering opleiding zitten vakken als calculus en fysica om dit abstract denken verder te ontwikkelen.
 • Process Engineering modulen
  Hier gaat het om vakken die specifiek zijn voor deze opleiding. Wekelijks zijn er practicumlessen die gekoppeld zijn aan de theorie die op dat moment behandeld wordt.

Practica/stages

De student loopt in de tweede fase stage in een instelling of op een werkplek waar hij of zij het geleerde in de praktijk kan brengen. In de meeste gevallen is dit de werkplek van de student. Met het bedrijf waar de student werkzaam is kunnen afspraken gemaakt worden over het uitvoeren van onder andere praktijk- en stage-opdrachten.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Process Engineering zijn er drie instroomniveau´s. Het Associates programma van elk instroomniveau is specifiek ontwikkeld op basis van de door Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) opgestelde uitstroom-profielen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Aanmelden voor de opleiding kan vanaf 30 mei 2018. Vul het aanmeldingsformulier Technische faculteit in en lever die in aan de Surinamestraat 54 of mail het naar info@vanguard.sr/ info.vccsuriname@gmail.com

Start opleiding: oktober 2018

Bachelor of Engineering PE - Module List
Code Cursus beschrijving
Associates
Analytische Chemie*
Procestechniek*
Procesbeheersing*
Project Natuurlijke Producten*
Thermodynamica
Geschiedenis van de Surinaamse Mijnbouwindustrie
Project Processen
Analyse*
Lineaire Algebra
Mechanica
Kenniskaart*
Persoonlijke & Professionele Ontwikkeling (PPO)*
Studieloopbaanbegeleiding (SLB)*
Taalvaardigheid *
CERTIFICAAT:ASSOCIATES
*De duur van de module en het aantal studiepunten verschilt per vooropleiding
Bachelor programma: jaar 1
Differential Equations
Organic Chemistry
Fluid Mechanics
Experimental Physical Chemistry
Statistics
Separation Processes
Microbiology
Heat & Mass Transfer
Polymers
Kinetics & Reactor Design
Kenniskaart
SLB
Bachelor programma: Jaar 2
Bioprocess technology
Process Simulation
Processing of Materials
Experimental Physical Chemistry
Chemical Process Safety
Engineering Management
Process Dynamics & control
Design of Chemical Plants
Critical Thinking & Ethics
Kenniskaart
SLB
Graduation Project
DIPLOMA:Bachelor of Engineering

*wijzigingen voorbehouden